ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το καλάθι μου

Οδηγίες Συντήρησης 

 Τα δερμάτινα υποδήματα μπορούν με την κατάλληλη συντήρηση να μας εξυπηρετήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά από κάθε χρήση πρέπει να καθαρίζονται με επιμέλεια από την σκόνη με χρήση μαλακής βούρτσας ή με κάποιο μαλακό πανί, ώστε να αποφεύγονται τα χαράγματα.

Η χρήση βούρτσας είναι προτιμότερη για τα υποδήματα με πολλές ραφές και σχέδια επειδή καθαρίζει σε βάθος. Τα λουστρίνια καθαρίζονται μόνο με μαλακό πανί. Τα υποδήματα από σαμουά, nubuck ή καστόρι καθαρίζονται μόνο με μαλακή βούρτσα κατά την φορά του πέλους τους. Για τα nubuck και καστόρινα υποδήματα οι μαυρίλες που ενδέχεται να δημιουργηθούν από την χρήση ενδείκνυται να καθαρίζονται με χρήση ειδικής γόμμας που μπορείτε να προμηθευτείτε απο στιλβωτήρια (αφού διαβάσετε τυχόν οδηγίες χρήσεως). Ακολούθως με μία μαλακή βούρτσα φέρνουμε το πέλος του δέρματος στην σωστή φορά. Το βερνίκωμα των δερμάτινων υποδημάτων - όχι σαμουά, nubuck, καστόρινα, λουστρίνια - πρέπει να γίνεται με καλής ποιότητας βερνίκια από στιλβωτήρια και όχι με αυτογυάλιστα τα οποία καταστρέφουν το δέρμα. Χρησιμοποιούμε πάντοτε το ίδιο χρώμα βερνικιού με το υπόδημα ώστε να μην αλλοιωθεί το χρώμα - σε περίπτωση που δεν υπάρχει βερνίκι στο ίδιο χρώμα είναι προτιμότερο το διαφανές βερνίκι (χωρίς χρώμα) για να γυαλίσουμε τα υποδήματα μας.Το βερνίκωμα των υποδημάτων πρέπει να γίνεται συχνά και οπωσδήποτε πριν την φύλαξη τους λόγω αλλαγής της εποχής.

Αν τα υποδήματά μας βραχούν τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάντοτε μακριά από εστίες θερμότητας (καλοριφέρ κλπ) σε φυσική θερμοκρασία για όσο διάστημα χρειάζονται. Για να έχουμε άριστο αποτέλεσμα, καλό θα ήταν να χρησιμοποιούμε καλαπόδια ξύλινα και (κατά προτίμηση από κέδρο) να αποφεύγεται όμως τα συνθετικά γατί δεν έχουν την ιδιότητα να τραβάνε την υγρασία!

Τα δερμάτινα υποδήματα χρειάζεται να αναπνέουν και να "ξεκουράζονται", συνεπώς η συνεχής πολύωρη χρήση τα επιβαρύνει και εδώ πάλι η χρήση των ξύλινων καλαποδιών ενδείκνυται!

Αλλάζουμε τα προστατευτικά λάστιχα των τακουνιών έγκαιρα όταν αυτά φθαρούν ώστε να μην αλλοιωθεί το υπόλοιπο τακούνι.

Τα λαδερά δέρματα συντηρούνται με το ειδικό λίπος αφού πρώτα καθαριστούν καλά.

Συνοψίζοντας, όσο καλύτερα συντηρούνται τα αγαπημένα μας υποδήματα για τόσο μεγαλύτερο διάστημα θα μας εξυπηρετούν.

Θα χαρούμε να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε απορία σας.

Back to top